Archivo del blog

  Enlaces


  •  
    Les conclusions definitives de les acusacions, al judici Aquest dimarts és el torn de les conclusions definitives de les acusacions. La Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i l'acusació popular de Vox exposaran oralment els seus arguments davant del tribunal. La Fiscalia ho farà al matí, i l'Advocacia de l'Estat i l'acusació popular de Vox ho faran a la tarda.

    A la darrera sessió, les tres acusacions van elevar les conclusions a definitives, és a dir, mantenen la mateixa petició de pena i els mateixos delictes. Només hi havia una variació: Vox va rebaixar l'acusació a Santi Vila a desobediència i va retirar la petició de presó.

    En aquesta fase d'informes, però, desgranaran els arguments i les idees principals de les seves tesis.
     
  •  
    Els presos independentistes, traslladats al Suprem Les furgonetes que traslladen els presos independentistes ja han arribat al Suprem. Avui, podran sentir com la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i l'acusació popular exposen oralment els seus arguments davant del tribunal.
     
  •  
    Arderiu: "Sembla que estiguem al minut 0 del judici" En una entrevista a "Els matins", l'advocada de Carme Forcadell, Olga Arderiu, s'ha mostrat sorpresa davant les peticions de penes de l'acusació. Arderiu diu que "sembla que estiguem al minut 0, no s'han canviat coses bàsiques com que la DUI no es va publicar".
     
  •  
    Martín Pallín: "No és habitual demanar l'article 36" El fiscal emèrit del Tribunal Suprem ha declarat a "Els matins" que crida l'atenció que a les conclusions del Ministeri Fiscal es demani l'aplicació de l'article 36 "quan no és habitual que ho faci". També dubta que el Tribunal trobi raons per deixar els presos independentistes en llibertat.
  •  
    Comença la sisena fase de les set que té el judici Aquest dimarts les acusacions exposen les seves conclusions definitives. És l'única sessió del judici del procés d'aquesta setmana.

    La Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i l'acusació particular de Vox exposen oralment els seus arguments davant del tribunal. Comença el Ministeri Fiscal.
     
  •  
    El Ministeri Fiscal presenta l'informe final Comencen els fiscal i, per fer-ho, els quatre fiscals estan a la sala segona del Tribunal Suprem: Consuelo Madrigal, Fidel Cadena, Javier Zaragoza i Jaime Moreno. És el primer dia que estan tots quatre a la sala.

    El primer en presentar les conclusions és Javier Zaragoza.

     
  •  
    Dures acusacions de ZaragozaEl fiscal comença la seva intervenció reiterant les acusacions. Nega que es persegueixin idees polítiques i assegura que es va voler liquidar la Constitució.
    "La raó és, ni més ni menys, haver intentat liquidar la Constitució espanyola de 1978, l'instrument bàsic de la nostra convivència, que ha convertit Espanya en una democràcia consolidada. La raó és haver atacat greument l'ordre constitucional mitjançant procediments il·legals, vies de fet, mètodes coactius, i utilitzant la violència en aquells moments en què ha calgut. Tot això a l'empara d'un suposat dret d'autodeterminació que no té suport normatiu nacional ni internacional."
  •  
    Zaragoza nega el dret a l'autodeterminació El fiscal assegura que "el dret d'autodeterminació que no té suport normatiu nacional i internacional". Diu que la Constitució espanyola no el reconeix, com tampoc el reconeix la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República.

    "Tampoc no té cobertura normativa internacional", afirma el fiscal, que hi afegeix que no hi ha ni una sola resolució de les Nacions Unides que empari l'autodeterminació d'un territori que té aquest nivell d'autogovern i que s'emmarca dins un estat democràtic. També nega el dret a la secessió: "No només no hi ha dret moral a la secessió, sinó que hi ha obligació cívica i legal de defensar la Constitució."
  •  
    Junqueras, "un notable expert en la utilització de sofismes" Zaragoza acusa Junqueras de negar-se a dialogar i de responsabilitzar-ne els qui compleixen la llei:
    "El processat Junqueras, que és un notable expert en la utilització de sofismes, argumentava en aquest monòleg inicial i no contradictori, que ens va regalar el dia 14 de febrer, que l'Estat mai va tenir la intenció de dialogar, i encunyava per a això el concepte o la síndrome de la cadira buida, per responsabilitzar l'Estat de la falta de diàleg, de la falta de solució al conflicte, i justificar així tot el que s'estava desenvolupant. Ho diré d'una altra manera: qui trenca i trenca greument la legalitat democràtica, que es col·loca al marge de la llei, qui es nega en rodó a dialogar en el marc de les institucions i dins les vies democràtiques responsabilitza els qui acaten, compleixen i respecten les normes democràtiques de no solucionar aquesta qüestió, precisament per subjectar i respectar la Constitució i les lleis democràticament aprovades. Crec que això mereix moltes qualificacions, però jo diria que és un exercici de cinisme sense precedents."
  •  
    Vulneració de drets fonamentals, segons Zaragoza "No és admissible que es vulnerin principis democràtics i drets fonamentals. No hi ha democràcia sense respecte a la llei", manté Javier Zaragoza.

    Reitera que no es criminalitza el vot, sinó que es persegueix desobeir reiteradament les resolucions judicials, incloent-hi les que prohibeixen un referèndum il·legal.